Knipsels

Soliste Mirjam Versteeg, cello Concert door Arnhems Symphonie Orkest. Plaats: Zalencentrum Lebret Oosterbeek, 20/11. Programma: werken van Juan Crisostomo de Arriaga, Franz Schubert, Luigi Boccherini, Harold Noble, Edward Elgar en Gioacchino Rossini. Soliste: Mirjam Versteeg, violoncello.

[Citaat:]"... Soliste van de avond was Mirjam Versteeg, die nog niet zo lang geleden afstudeerde bij Michel Dispa. Van Luigi Boccerini speelde zij het celloconcert in Bes, bewerkt door Fr. Grutzmacher. Soms was de orkestratie een beetje een samenraapsel van stijlen, omdat het stuk eigenlijk toch wel uit elkaar gerafeld is door alle veranderingen. De celliste zette een verzorgde partij neer, met vooral een mooi adagio. Hierin had ze een streekvoering die de melodieuze zangerige maten volgens de bedoeling van de componist interpreteerde. In het allegro zou meer spanning mogen zijn, om het 'bravoure-achtige' uit te laten komen.

Het orkest was alert in de begeleiding, die beslist niet makkelijk was. De cadenzen die Boccherini graag invlocht in zijn solowerken sloten prima aan bij de voorafgaande sfeer...' [einde citaat]