Knipsels

Knipsels

Een selectie uit de verzameling artikelen die over Mirjam en haar lespraktijk zijn gepubliceerd, door de jaren heen. U kunt de knipsels bekijken door te klikken op de ingekaderde afbeeldingen. Hier en daar vindt u de teksten ook los bij de afbeeldingen.

De cello is een deel van mij RHENEN - Als musicus helemaal versmolten raken met je instrument. Bij zo'n perfecte harmonie ontstaan op het podium de beste klanken. Professioneel celliste Mirjam Daalmans-Versteeg uit Rhenen heeft een eigen lespraktijk en begeleidt diverse orkesten en ensembles. 'Als er maar één luisteraar geroerd is, ben ik al tevreden.'

Samenspel cellisten RHENEN -  In Studio Arborhenum, de galerie van Aart de Veer in Rhenen werd een samenspelmiddag georganiseerd door cellodocente Mirjam Daalmans (toen tevens verbonden aan de muziekafdeling van de Plantage in Tiel (- red.).

Mirjam organiseert jaarlijks voor al haar leerlingen, gevorderden en beginnende leerlingen, een voorspeeldag. Ook heel jonge leerlingen leveren een bijdrage aan de uitvoering. De dag wordt traditioneel afgesloten met een optreden door de docente.

cello is warm en lyrischMirjam Versteeg, cello docente, gaat privelessen geven in Rhenen:

RHENEN - Ze speelde ruim vier jaar geleden de cellomuziek tijdens de presentatie van de mega roman'De ontdekking van de hemel' van de Nederlandse schrijver Harrry Mulisch. Dat was een muziekstuk van Leos Janacek, getiteld 'Pohadka'. In genoemde roman neemt Ada, een vrouw, die niet onverdienstelijk de cello bespeelt, een belangrijke plaats in.

Soliste Mirjam Versteeg, cello Concert door Arnhems Symphonie Orkest. Plaats: Zalencentrum Lebret Oosterbeek, 20/11. Programma: werken van Juan Crisostomo de Arriaga, Franz Schubert, Luigi Boccherini, Harold Noble, Edward Elgar en Gioacchino Rossini. Soliste: Mirjam Versteeg, violoncello.