links

Bij de luthierThomas Meuwissen

Website

 

Contrada Musica
P. Jelles Troelstralaan 29a
3818 KP Amersfoort
tel.: +31 (0)33 461 81 74
Website

Mariëtta Schwartz
Cattepoelsewg 364
6815CL Arnhem
tel.: +31 (0)26 445 44 89
Website

Jan Strumphler Strijkstokken
Pastoor Ohllaan 31
3451 CB Vleuten
tel.: +31 (0)30 677 41 23
Website

Van der Knaap Vioolbouw
Beukenlaan 20a
3741 BP Baarn
tel.: +32 (0)35 542 41 83
Website

Nederlandse Groep van Viool- en strijkstokmakers (NGV)
Pastoor Ohllaan 31
3451 CB Vleuten
website

De cellowinkel heeft veel leuke bladmziek speciaal en alleen voor de cello. Het meeste op voorraad. Is iets niet op vorraad dan kan het voor u besteld worden.

De cellowinkel

Een kleine verzameling interessante links:

De cellowinkel alles voor de cellist van cello's tot bladmuziek. De winkel wordt nog steeds bijgevuld.

Violiste Karianne Brouwer  collega waar ik samen concerten mee verzorg. U vindt op haar website informatie over Karianne als violiste maar ook muziekfragmenten/video.

Op Cellist.nl vindt u een grote database met meer dan 1.500 professionele cellisten, cello docenten en hun studenten van over de hele wereld. Zelf ben ik ook geregistreerd op deze website.

Ik ben aangesloten bij de KNTV, de Koninklijke Nederlandse Toonkunstenaars Vereniging. Dat is de vakbond voor uitvoerende musici, muziekdocenten, dirigenten, componisten en arrangeurs, die hun beroepspraktijk professioneel willen inrichten. Onlangs is de KNTV opgegaan in FNV KIEM

Ik ben tevens lid van de ESTA Nederland. Dat is de Nederlandse afdeling van de European String Teachers Association. De leden van ESTA zijn strijkinstrument-docenten die zich actief inzetten voor de verbetering van de kwaliteit van het muziekonderwijs.

Rhenense musici in concert De Amsterdamse Cello Biënnale is een internationaal cellofestival - waarvan het Nationaal Celloconcours deel uitmaakt. Er zijn concerten (met diverse wereldpremieres), masterclasses en kinderconcerten door tal van solocellisten en toonaangevende ensembles.

Pianolesrhenen.nl is de homepage van Lisette van de Loo, een bevriende pianiste uit Rhenen met een eigen lespraktijk.

Concerten de Korenwinde Rhenen organiseert jaarlijks concerten en aanverwante activiteiten op gebied van klassieke muziek in Rhenen en omgeving.

Ik ben lange tijd aanvoerder geweest van de cellisten in Wagenings Orkest Sonante, een gezellig en hard werkend orkest in de Veluwe Vallei.

Ik ben lid van het Fine Arts Chamber Orchestra. Het orkest bestaat uit 15 beroepsmusici, o.a. afkomstig uit de radio-orkesten, het Gelders Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Op Muziekschoolrhenen.nl vindt u informatie over het muziekonderwijs in Rhenen. U vindt hier ook informatie over een kortingsregeling voor muzieklessen voor kinderen uit Rhenen. Ik doe niet mee aan deze regeling, maar heb besloten zelf korting te geven aan leerlingen tot 14 jaar (ongeacht waar ze vandaan komen).

In Rhenen onderhoud ik goed contact met Muziekvereniging Ons Genoegen Rhenen, een actief Symfonisch Blaasorkest met ambitie.

Symfonieorkest Sjosjanim is een Christelijk symfonieorkest op Gereformeerde Grondslag. Het bestaat sinds 1996 en richt zich, zowel in ledenwerving als in activiteiten, op de Gereformeerde Gezindte.