Celliste

Op 13 jarige leeftijd ben ik met cellolessen bij Bab Ochuyzen in Hoogland begonnen. Na drie jaar heb ik auditie gedaan bij het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO). Daar heb ik met heel veel plezier gespeeld. Door het spelen met zoveel jonge mensen kwam ik op het idee verder te gaan in de muziek.

solisteNa les gehad te hebben bij Marius Lansdorp ben ik doorgestuurd naar Lenian Benjamins en zo terecht gekomen in de voorbereidende klas aan Het Utrechts Conservatorium. Na daar twee jaar les gehad te hebben besloot ik om mijn opleiding in Arnhem te vervolgen bij Robert Dispa. Het was hard werken, maar ik heb er met veel plezier gestudeerd. Uiteindelijk heb ik nog twee jaar bij Michel Dispa gestudeerd en ben ik bij hem ook afgestudeerd in mei 1997. Sinds 2009 volg ik lessen bij Rene Berman, solocellist van Het Gelders Orkest. Sinds juni 2010 speel ik op een cello die speciaal voor mij is gebouwd door de wereldwijd gelauwerde Brusselse luthier Thomas Meuwissen.

Op het conservatorium heb ik veel samengespeeld in verschillende ensembles. Met veel plezier heb ik mijn eigen lespraktijk, celloklas opgebouwd en geef ik les aan de muziekschool De Muzen in Veenendaal. Momenteel concentreer ik mij op het verzorgen van cellolessen aan mijn leerlingen en daarnaast geef ik regelmatig concerten.  rhine river quartet Momenteel ben ik eertse celliste in het Fine Arts Chamber Orchestra. Verder ben ik celliste Faco String Quartet, begeleidings orkest Flair en speel ik ik verschillende ad-hoc ensembles.

Ik werk in een mooie lesruimte aan huis waar ik mijn leerlingen ontvang.


Home Celliste